El pont de Llerona  

Aquest estiu s’ha arranjat el pont de Llerona. S’han canviat les tanques metàl·liques per tanques de formigó, s’ha eixamplat la vorera i s’hi ha posat un nou asfaltat. Tot correcte. O no. Un dels problemes que hi havia en aquest pont era que, en dies de pluja, l’aigua quedava embassada, de manera que posava en perill els vehicles, (per l’efecte aquaplanning), i els vianants ja que passar per allà comportava el risc de mullar-se de cap a peus. Aquest problema no només no s’ha solucionat sinó que ara, amb la instal·lació de les noves tanques, en les que no hi ha els desaigües adequats, s’ha agreujat. Fa un mes que van finalitzar les obres de reforma d’aquesta via i, en aquest temps, hi ha hagut tres episodis de pluja que ens han permès comprovar que l’aigua s’embassa igual o més que abans. En la darrera ocasió fins i tot s’ha hagut de tallar la circulació. De debò que ningú havia previst que l’aigua s’acumularia allà? Tècnics, enginyers, encarregats d’obra, molta gent treballant per un projecte que, al final, ens deixa pitjor del que estàvem. 

Joan Anton Guillén