Plantegem-nos el municipi que volem

Vivim en un municipi que vol arribar als 20.000 habitants, (a hores d’ara potser ja hi hem arribat), on l’Ajuntament pregona als quatre vents que som un dels municipis més segurs de Catalunya, on els nostres contenidors de brossa i el camió que els buida porten escrit el lema “siguem sincers”; doncs siguem-ho!

Cada vegada més trobem greus faltes de civisme al municipi. Quan els contenidors estan plens els veïns deixen la brossa al carrer, els parcs estan plens de caques de gos que els amos no recullen, els adolescents organitzen les seves festes privades als parcs públics i deixen al seu darrera bancs trencats, ampolles, llaunes i brossa escampats pel terra; i ara que comencen les nits d’estiu, allà on calgui dormir amb les finestres obertes, haurem de suportar la música sortint dels altaveus dels seus mòbils fins a altes hores de la matinada.

I de tot això sembla que no se’n parla. En any preelectoral només sentirem parlar d’obres públiques que s’acaben i de com en som de meravellosos, però potser caldria fer una mica d’autocrítica i començar a pensar en com solucionar els problemes que tenim i patim cada dia els veïns del municipi.

Anna Gil