Aprenem a cuinar vol-au-vents de peix i salsa romesco

Ingredients

Una cua de rap gran (½ kg)

½ kg de lluç

Gambetes o gambes, al gust

Làmines de pasta de full

Ceba

Tomàquet

Per a la salsa de romesco:

2 tomàquets mitjans

3 nyores

1 gra d’all

1 tros de bitxo (opcional)

8 ametlles torrades

1 dl i mig d’oli

4 culleres de vinagre

Preparació

Coem el lluç i el rap al vapor. Un cop cuits, el tallem a trossos petits. A banda, fem un sofregit amb ceba i tomàquet. Quan el sofregit està a punt, hi afegim les gambetes tallades petites. Remenem un parell de vegadesper tal que les gambetes es coguin ihi afegim els trossets de peix. Ho reservem.

Per altra banda, fem els vol-au-vents amb la pasta de full (també es poden comprar fets). Quan tenim els vol-au-vents, els farcim i hi posem la salsa de romesco.

Per a la salsa romesco:

Traiem les llavors de les nyores i les posem en remull una estona abans. En un morter piquem l’all i després les ametlles,hi afegim la polpa de la nyora i el bitxo. Ho aixafem tot fins que quedi lligat. A continuació hi posem el tomàquet trinxat i sense llavors (és millor escaldar-lo).Finalment hi afegim el vinagre i, tot seguit, hi anem posant l’oli a poc a poc tot remenant enèrgicament per tal que quedi lligat. Si cal, es pot passar pel colador xinès.