El Pare Josep Ma. Benítez explica l’elecció del Papa Francesc a Marata

Coincidint amb el primer aniversari d’ençà de l’elecció del nou papa, el pare Josep Maria Benítez va explicar aquest dijous el procés que va portar el Cardenal Bergoglio a ocupar la cadira de Sant Pere, al Centre Cultural de Marata. El pare Benítez és un sacerdot jesuïta, historiador i ex-degà de la Facultat d’Història Eclesiàstica de la Universitat Gregoriana a Roma. Ha passat una part important de la seva vida a Roma i és un bon coneixedor del Vaticà.

Benítez va explicar els que, segons el seu parer, foren els motius que portaren a la dimissió al Papa Benet XVI, i va mostrar el seu convenciment que l’elecció de Francesc es gestà en els dies previs al cònclave, en les reunions que mantingueren els cardenals.

La xerrada del pare Benitez ha estat la darrera del cicle “Trobem-nos i parlem-ne” que des de fa 19 anys organitza el Centre Cultural de Marata. Enguany, a més del pare Benítez, Marata ha acollit conferències del meteoròleg de TV3 Dani Ramírez, de l’islamòloga Dolors Bramon i del professor i escriptor Toni Argent.

DSC_0505