L’edifici de l’Ajuntament i l’escola Joan Sanpera, celebren el seu centenari

 

Tot just avui fa 100 anys tingué lloc la cerimònia d’inauguració del complex de l’Ajuntament que Joan Sanpera i Torras donà a les Franqueses, i que fins a mitjans dels anys 90 acollí també l’escola que prengué el seu nom. Per commemorar-ho, durant tot el matí han tingut lloc diverses activitats.

 

El moment culminant ha estat l’acte que ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament a partir de quarts de dotze. En primer lloc, Pere Alier, el quart marquès de les Franqueses i besnét de Joan Sanpera ha arribat a bord d’un cotxe d’època i ha fet el lliurament simbòlic de les claus de l’Ajuntament a l’alcalde del municipi. Posteriorment, s’ha iniciat un espectacle teatral a càrrec d’Artristras, una formació que té el seu taller d’assaig al nostre municipi.

 

En acabat han tingut lloc els parlaments de les autoritats. A més de l’alcalde i de Pere Alier, han pres la paraula la regidora de Cultura, Rosa Colomer, la directora de l’Escola Joan Sanpera, Emi Ventura, i la consellera d’educació de la Generalitat, Irene Rigau. Però potser el moment més emotiu ha estat quan un grup de nens i nenes de l’Escola Joan Sanpera, han cantat la cançó del col·legi, acompanyats de la guitarra de Susanna Blánquez, compositora de la peça, conjuntament amb Maribel Pou.

 

Després d’una actuació operística, tots els participants a l’acte s’han traslladat a l’actual seu de l’escola Joan Sanpera i Torras per tal d’inaugurar una placa commemorativa d’aquest aniversari.