Aquest és l’any del Club Escacs les Franqueses

El Club d’Escacs de les Franqueses acumula ja tres grans èxits aquesta temporada. Tot va començar quan el diumenge 27 de setembre es va proclamar, a Sabadell, campió entre els equips de Segona Provincial de tot Catalunya en el Campionat de Ràpides per Equips. L’equip repetia la mateixa formació que ja havia aconseguit el títol fa un any: Fernando Méndez, Eduard Perales, David Guix i Salvador Barrios, els dos primers Mestres Catalans.

El mes de gener, l’equip del Club d’Escacs va quedar campió de la Copa Catalana 2010 en el grup d’equips de Segona i Tercera Provincial. El primer diumenge, 10 de gener, es va jugar a les Cotxeres de Sants de Barcelona la fase prèvia de classificació entre els equips de la Territorial de Barcelona. L’equip es classificà primer de la seva categoria, amb 19,5 punts en les 9 partides disputades generalment contra rivals de categories superiors. Diumenge 17, al Foment Martinenc de Barcelona, es va jugar la gran final de tot Catalunya, on va guanyar als 9 finalistes restants aconseguint un total de 31,5 punts (a 4,5 punts de l’equip de Vendrell, segon classificat). Respecte l’equip del primer títol, s’incorporà Ferran Aguiló en lloc de Salvador Barrios.

Finalment, en el Campionat de Catalunya per Equips 2010, el primer equip del Club d’Escacs ha acabat primer en la classificació del grup VI de Segona Provincial. Això li suposa l’ascens a Primera Provincial, després de diverses temporades quedant-s’hi a les portes. Finalment, l’equip ha aconseguit vuit victòries i un empat i ara lluitarà en una competició de play-off per ser el millor de tot Catalunya a la seva categoria. L’equip en la recent creada categoria sub-12, per promoure els escacs entre els nens i nenes, també s’ha classificat per al seu play-off.