La carretera de Ribes ja té Rambla, i el carrer Aragó presenta nova imatge

La transformació de la carretera de Ribes en rambla entre les places Gaudí i de l’Ajuntament ja és una realitat. Finalment, el trànsit pel tronc central d’aquesta part de la carretera va desaparèixer aquest estiu i durant la tardor s’ha condicionat la part central, amb l’enrajolat i col·locació dels elements de mobiliari, mantenint a banda i banda els arbres que ja estaven plantats.

Les obres han durat uns 6 mesos, entre juny i principis de desembre. De fet, el dimecres 2 de desembre es va donar per inaugurada amb la presència de l’alcalde i diversos regidors. El regidor Joan Antoni Marin va dir que, acabant l’obra de la nova rambla en aquestes dates, es podria organitzar la fira d’entitats en aquest emplaçament. Des de l’Ajuntament s’espera que la nova rambla creï una nova centralitat a Corró d’Avall, tingui conseqüències positives per al comerç local i sigui un bon espai de trobada.

Les obres han comportat algunes afectacions al trànsit, com va passar l’última setmana de novembre, quan es va tallar la circulació d’aquest en el tram de la nova rambla per fer els acabats de l’obra. Algunes de les conseqüències de la remodelació han despertat els comentaris dels habitants de Corró d’Avall: la reducció de les places d’aparcament i les conseqüències sobre el comerç o sobre els equipaments de la zona, el canvi de les parades de l’autobús, la transformació de la rotonda que connecta la rambla amb la plaça de l’Ajuntament,…

Aquesta era l’actuació més important al municipi de les incloses al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), promogut des del govern de Madrid per atenuar la crisi. També finançat des del mateix FEIL, a finals de novembre ha acabat la remodelació de la mateixa carretera entre la rotonda de la ronda Nord i la plaça de l’Escorxador, que ha restringit uns mesos l’entrada del trànsit des de Granollers. En aquest tram de la carretera, s’han ampliat les voreres, s’ha deixat espai per a l’aparcament al costat est i s’ha aprofitat per renovar enllumenat i mobiliari.

Una altra actuació que ha finalitzat recentment ha estat la remodelació del carrer Aragó, entre el carrer Cardedeu i la plaça d’Espanya. Els elements més destacats d’aquest canvi en aquest important carrer de Bellavista són les palmeres que s’han plantat, els nous fanals i les estructures prefabricades que separen el carrer de l’estació de tren. Aquesta remodelació també ha comportat una certa controvèrsia sobre la necessitat o no dels canvis introduïts.