Canvi d’arbres de davant del Casal de Corró d’Avall

Durant el mes de febrer la gent es va sorprendre en veure que els arbres de davant el Casal Cultural de Corró d’Avall havien estat talats. Els acers, els arbres que sempre havien acompanyat la imatge de la façana frontal del casal, sembla ser que estaven malalts i els tractaments que se’ls havia aplicat no havien resolt el problema. Que els arbres estiguessin podrits per dins es va demostrar quan en un primer moment es van talar parcialment. La setmana següent es van retirar els troncs i les arrels i després s’hi van plantar les moreres, que són arbres autòctons. Així, s’espera que s’adaptin al seu nou emplaçament, al clima local i resisteixin millor les plagues.

Segons l’Àrea de Serveis de l’Ajuntament de les Franqueses, feia temps que els arbres estaven envaïts per un paràsit que feia que les fulles es tornessin grogues molt ràpidament. Finalment, es va decidir sacrificar-los i substituir-los per moreres amb la brancada llarga, que permetrà entrellaçar-los per donar una imatge similar a com fins ara. L’actuació ha estat feta per motius de seguretat, perquè podien cedir i caure.

Durant aquests mesos també s’han fet actuacions similars, amb la retirada de 15 palmeres afectades per la plaga de l’escarabat morrut o la retirada dun pollancre vell a la plaça de la Música.