Corró d’Avall: classicisme i novetats a parts iguals

Eren poc abans de les 9 del vespre del divendres 18 de setembre quan el Dr. Ramon Velayos sortí al balcó de l’Ajuntament. Ell va ser l’escollit aquest any per a dur a terme el pregó que donava inici a la festa major de Corró d’Avall. El Dr. Velayos va fer un repàs, amb bon humor, a la seva trajectòria laboral al municipi. Era el tret de sortida a la festa més important que té lloc a Corró d’Avall.

Enguany la festa major presentava diverses novetats. D’entrada la decisió (polèmica per a alguns) de no muntar el tradicional envelat; totes les activitats s’han fet a l’aire lliure o bé en instal·lacions municipals. També cal esmentar la recuperació d’activitats com la gimcana Quo Vadis o l’organització d’altres de noves com el sopar a base de pinxos que va organitzar l’Associació Cívica i Cultural.

Entre els actes amb més participació cal destacar, com gairebé cada any, la botifarrada popular (enguany es van coure més de 1.000 botifarres) o la cremada de l’Ajuntament. Tota una demostració la que fan, any rere any, el grup de Diables Els Encendraires sobre com fer de la pirotècnia tot un espectacle.

A lamentar la manca de més públic en alguns actes, com en la sessió de monòlegs de l’humorista Dani Pérez al Casal Cultural. L’arrossada tampoc va comptar amb la participació esperada i potser, en noves edicions, caldrà buscar mecanismes per fer aquest acte més popular.

Tanmateix a Corró d’Avall, l’acte central de la festa major és el ball de l’Espolsada. Té lloc el dilluns a la tarda i enguany es va traslladar a la pista annexa al pavelló polisportiu, però malgrat aquesta novetat la participació fou bastant similar a la d’anys anteriors. Com sempre, més gent a mirar que a ballar, però aquest també és un element clàssic de la festa. Tot plegat va acabar amb el tradicional ball de festa major i coca i cava per a tothom, servit pels membres de la Comissió de la Festa Major.