Els gegants franquesins continuen confinats (Concurs de reporterisme Garbuix)

Aquests personatges locals encara segueixen sense sortir i estaran un altre any sense celebrar cap festa.

El Marquès, la Pagesa i el Miquelet, els tres gegants de les Franqueses, encara segueixen confinats des de l’any passat.

La colla gegantera porta en moviment sis anys, però especialment aquest any ha estat confinada des que va succeir la quarantena mundial. Però el 9 de maig es va donar l’ocasió de poder treure’ls una petita estona al carrer després de tant temps parats.

Segons aquesta agrupació, la cultura popular i el món dels gegants en particular té moltes ganes de tornar a sortir amb normalitat.

Els gegants, a Corró d’Avall

L’estat d’ànim ha passat per vàries fases, la possible emoció de poder fer alguna cosa l’estiu passat i que finalment no va poder ser, a la resignació fins ara fa poc temps (vacunes) que es comença a veure la llum al final del túnel que comencen a estar esperançats a tornar a la normalitat. Però que la normalitat absoluta encara està lluny i es fa difícil de predir que serà.

Diu Miquel Guiu el president de la colla, que depenent de les mesures que marqui el Procicat sabran si sortir o no a l’estiu, però si es pot fer alguna cosa, serà a mode d’espectacle aturat sense cercavila, els intercanvis entre colles no els tindran previstos a dia d’avui. Les colles del mateix volum que la de les Franqueses i de pobles com aquest, tots estan pràcticament igual, les colles de ciutat estan fent alguna cosa més com exposicions del bestiari municipal, o mostres de ball. Aquests per sort han tingut la força de seguir cap endavant encara sabent que costaria molt tornar a la normalitat. Ha sigut bastant dur per a ells, afirma Guiu, perquè durant aquest temps que han estat sense poder sortir, han estat aturats al màxim, és a dir, han estat fins i tot sense assajar.

Laia Garcia i Claudia Torres