Atenció zero, vida en perill (Concurs de reporterisme Garbuix)

Xocs automobilístics a les Franqueses del Vallès l’últim any

En pocs dies arribarà l’estiu, per a alguns ja ha arribat, però tots estem d’acord que volem agarrar el cotxe i conduir una hora fins a la platja i passar tota l’estona aquí.

Les nostres fonts d’informació han dit que: “A la carretera de Ribes és on es produeixen més accidents i se’n desconeix la raó” – José Pérez

A Espanya es produeixen molts accidents de trànsit, com en la resta del món. Aquí, a les Franqueses, ens han dit, la policia, el José Pérez, i al Centre Mèdic, la doctora Maria Hernández, una mitjana anual dels accidents que hi ha al municipi.
La resposta rondava les 12 morts, però unes 20 carrer de Ribes és on es produeixen més
persones han de ser ingressades (això és només accidentes i se’n desconeix la raó.” -José Pérez
una mitjana dels últims 5 anys), encara que l’any passat, amb l’arribada del COVID-19, els casos es van reduir un 40% menys sorprenentment, on més accidents hi és al mes de juny, quan comencen les vacances per a molts joves, els quals es van a la platja, càmping, o s’instal·len a algun hotel per unes setmanes.

Aquests accidents es poden produir per: consum de drogues, alcohol o altres substàncies indegudes, estar parlant amb un passatger o mirant el mòbil i no prestar atenció a l’autopista, cansament o son, excés de velocitat, no respectar les normatives de trànsit, entre altres.

Els centres mèdics i autoritats demanen: “Que es prengui precaució a les normatives o usos inadequats de mòbils o substàncies per no seguir causant accidents i maniobres perilloses al volant, això pot solucionar-se ensenyant des de petit, i recordant de grans. Ara, no només per el conductor, si no per la vida dels passatgers que estan pujats si algú puja amb ell, els seus fills, amics, familiars, entre altres que poden haver-hi.”

Ens diu José Pérez com un favor i consell, “Condueix amb compte i no acabis fent-te mal.”

Eric Tinea i Carme Badia