Deixem als joves llaurar el seu futur 

18Amb motiu de la massiva resposta popular a la sentència del Tribunal Suprem contra mig govern català i els líders independentistes, hem pogut veure com són els joves els que corren més, la qual cosa és normal a primera vista. Molts adults i alguns vells en forma també han corregut. Els més tarats hem fet trams curts de marxa i ens hem assegut a les manifestacions i concentracions. Pocs adults i menys vells, però, han plantat cara a les policies. Qui ha fet les barricades? 

No comparteixo les accions violentes, però n’entenc algunes en defensa pròpia, personal i per la pàtria. En alguns aldarulls hi han participat policies infiltrats, sobretot guàrdies civils. En van venir milers i se n’han vist molts pocs d’uniforme. Què feien, doncs, vestits de paisà i amb una pinta que se’ls reconeixia de lluny? En algunes accions violentes també hi havia joves independentistes que lluitaven convençuts que així donarien una empenta definitiva a una causa que tots veiem que s’allarga massa. Reitero que no comparteixo la violència, però no condemno (no condemno, Pedro Sánchez) la d’aquests joves que lluiten pel seu futur. Llauren el seu futur. 

 

Josep M. Boixareu Vilaplana