Un tresor amagat 

A Corró d’Avall, ocult entre habitatges nous i naus industrials abandonades, hi ha un edifici històric i una zona verda d’interès que estan en perill. El projecte d’urbanització de la zona preveu construir-hi habitatges i obrir un carrer destinat al trànsit rodat que desembocaria a la carretera de Cànoves. 

Per fer-ho, es preveu enderrocar la nau de can Giralt, construïda a principi del segle XX per allotjar una fàbrica de tints naturals, i destruir un gran espai verd conformat per diversos jardins privats. Molts deveu recordar l’entrada d’aquesta nau, que no fa gaire encara es podia veure una mica més avall de l’estanc. 

El llibre editat per l’Ajuntament sobre l’alcalde Montserrat conté (pàgines 72-75) una fotografia amb la situació exacta de la nau i els plànols del projecte de 1936 per fer-ne mercat municipal. Ho va ser durant molt poc temps, ja que el 1939 les noves autoritats locals el van desmantellar. 

L’urbanisme hauria de prioritzar el benestar de les persones en comptes dels beneficis privats. Conservar aquest espai verd, permetre-hi el pas de vianants i bicicletes, rehabilitar un edifici doblement històric i recuperar-lo com a mercat de productes de proximitat seria una bona opció per millorar la vida dels veïns i veïnes de Corró d’Avall i potenciar el comerç local. 

 

Maria Forns 

Grup Municipal Sal-CUP-Amunt