La transició del tot s’hi val

Venim de festes i fastos on tot s’hi val. Menjars d’empresa amb amics, les festes tradicionals a casa dels parents, beure, menjar i xerrar en sobre taula. Dies en què sembla que el món s’acaba. I no n’hi ha prou de plats i gormanderies, que a més ens cal regar-les amb el millor que ens puguem permetre.

També és època d’auto promeses després d’un ràpid resum del que hem fet durant el 2017. Són bones intencions que ens reconforten mentre les pensem, però que posteriorment les oblidem –per sort!- i tornem a la quotidianitat de la feina, les relacions i els menjars.

Si el que volem és descarregar tensions, en lloc d’afegir-ne més, us recomano que durant uns dies prengueu la meitat de les begudes alcohòliques habituals, i mengeu més verdura i fruita.  I alterneu el cafè amb alguna infusió, com el poniol amb menta o la camamilla. Tot això farà que no estigueu tan neguitosos i, de mica en mica, tot tornarà al seu lloc.

I si em permeteu un altre consell: fer dieta sense la supervisió d’un expert és com llançar-se a la piscina amb tot de bones intencions, però sense saber nedar. Malgrat tinguem tot el material necessari, ens cal saber com compaginar-lo tècnicament per poder surar i avançar. Tinguem en compte que de dietes n’hi ha d’avorrides i de divertides i, personalment optaria per dir al dietista que volem equilibrar la nostra dieta d’una manera engrescadora.

Bon inici d’any i penseu que la cansalada està lliure de tonteries!

Carles Font

Assessor gastronòmic / @OstryaCeller