Una solució per al conflicte urbanístic de Corró d’Amunt? 

Després d’anys de desacords, sembla entreveure’s una via per solucionar el conflicte que enfronta part del veïnat de Corró d’Amunt amb el govern municipal arran dels plans  per urbanitzar el sector C d’aquest nucli.  

Aquesta operació comportaria la construcció de més de 20.000 m2 en la zona delimitada entre el camí que va cap a Can Suquet i les Antigues Escoles del poble. D’aquests 20.000 metres, aproximadament 5.700 es dedicarien a nous vials, 1.200 a equipaments, 2.100 a zona verda i la resta -al voltant de 12.000 metres- a la construcció de 31 nous habitatges, dels quals 14 estarien situats en dos blocs de pisos, el primers de Corró d’Amunt. 

La Plataforma Salvem Corró d’Amunt havia demanat repetidament que s’aturés aquest projecte, però des de l’equip de govern es considerava impossible. Ara, però, l’alcalde ha fet una oferta als propietaris dels terrenys per traslladar els habitatges projectats en blocs de pisos al carrer Marti i Pol de Corró d’Avall. “D’aquesta manera, s’eliminaria la construcció d’un tipus d’edificació que podria desvirtuar aquesta zona de les Franqueses” diu l’equip de Govern. 

Per la seva banda la plataforma Salvem Corró d’Amunt s’ha congratulat per aquesta proposta, tot i que sembla demanar que les modificacions vagin més enllà, i insisteix en què el desenvolupament urbanístic “provocarà una mobilitat forçada que contradiu el concepte de desenvolupament sostenible”.