Carlota Bufí De Buen: “Aquí les oportunitats laborals són infinites”.  

Aquesta veïna de Corró d’Avall viu des de fa tres mesos a Miami. 

La Carlota, una jove de 24 anys i veïna de Corró d’Avall, fa tres mesos que viu a Miami, on treballa en un hotel de luxe. Va estudiar Administració i Direcció d’empreses i Turisme i, posteriorment va fer un màster en Direcció Hotelera Internacional, que l’ha portat per segon cop a instal·lar-se als Estats Units. Actualment viu a Miami Beach, a tocar de la platja, on el clima caribeny la convida a anar amb xancletes tot el dia, però malgrat que valora molt totes les oportunitats laborals que li ofereix aquell país, també s’adona que allà la vida se centra només en la feina.  

Què et va portar a Miami? 

Em va sorgir la gran oportunitat de venir a treballar en un hotel de luxe i la vaig aprofitar. Abans de la pandèmia ja tenia previst venir a Miami, però vaig haver-ho de posposar fins que la situació de la COVID m’ho va permetre.  

Has viscut en algun altre país abans?  

L’any 2019 ja vaig estar als Estats Units. Vaig viure a la ciutat de San Diego, a Califòrnia. Per tant, aquesta vegada estava familiaritzada amb el país i la cultura americana; un fet que ara m’ha facilitat la integració a Miami.    

Explica’ns com és el lloc on vius? 

Visc a Miami Beach, a la zona de la platja, a cinc minuts del famós carrer d’Ocean Drive, ple de restaurants i bars que s’il·luminen a la nit. Em moc a tot arreu en bicicleta i en xancletes!  

Quina és la teva activitat laboral aquí? 

Estic fent un “cross-training”, és a dir un programa de rotació en diversos departaments dins d’un hotel de luxe de Miami Beach. Ara mateix estic a la recepció. 

Què diferencia Miami d’altres ciutats dels EUA? 

Miami és una ciutat increïble on viure! El que més m’agrada és el clima càlid del Carib durant tot l’any i la diversitat de cultures i nacionalitats. 

Què és el que més t’ha sorprès de la ciutat positivament? I negativament? 

Positivament, el fet que sempre hi ha propostes per fer malgrat que sigui un dia de cada dia. Pels qui treballem en el sector de l’hostaleria i no tenim els caps de setmana lliures, s’agraeix que no tot passi els divendres i dissabtes. 

Negativament, et diria sens dubte els preus, i especialment els de la zona on visc. Una  cervesa et pot costar 10 dòlars i un cafè, 5!  

És cert que la població llatina hi té tanta influència com diuen? 

Sí, la veritat és que els llatins són una gran part de la població i per tant molts cartells són en els dos idiomes.  

A Miami s’hi pot viure en castellà? 

Es pot viure en castellà a les zones i barris ocupats majoritàriament per població llatina, com per exemple a Little Havana o a South Beach. Als altres barris recomanaria saber anglès, ja que també hi ha americans que no parlen castellà. 

La relació entre Miami i Cuba és tan estreta com es diu? 

Conec molt bé la relació Cuba-Miami perquè la meva parella és original de Cuba, però criat a Catalunya. Ell té molta família que ha immigrat a Florida i sempre ens expliquen les seves històries de com han aconseguit arribar fins aquí.  

Quins són els principals atractius que fan de Miami una ciutat tan famosa? 

Jo crec que l’atractiu principal de Miami és el fet que és una gran ciutat tocant el Carib. Per tant, s’hi troba de tot; des d’un espectacular “downtown”, amb gratacels gegants, fins a la zona de Miami Beach, on la gent viu en banyador durant tot l’any. La diversitat de la gent també ajuda a atraure tot tipus de turistes perquè aquí, com diuen: tothom és benvingut! 

Quins famosos hi viuen? N’has conegut algun? 

A part de la Shakira que hi tornarà a viure, no sabria dir-vos qui més hi ha. Ara bé, és cert que gairebé tots els artistes famosos a nivell internacional passen per aquí a cantar més d’una vegada a l’any. Molts d’ells i d’elles s’allotgen a l’hotel on treballo. Els darrers que han passat per l’hotel han estat els Jonas Brothers i l’actor Jamie Foxx. He conegut bastants famosos treballant aquí i us he de confessar que això és un dels grans atractius que té per a mi la feina que estic fent, malgrat que moltes d’aquestes cares tan conegudes no es deixen veure. 

T’agrada l’estil de vida americà? 

Aquesta pregunta em genera força controvèrsia. Per una banda, m’agrada el fet que aquí les oportunitats a nivell laboral són infinites. Per l’altra banda, i segurament sigui una conseqüència de l’anterior, aquí la vida es centra en treballar. Per qualitat de vida em quedo a Catalunya, però a nivell salarial Catalunya no pot competir amb els Estats Units. 

Miami té algun plat típic? 

Com a menjar típic americà trobem tota la gamma de “fast food”. També tenim la coneguda “mac-n-cheese”, que és una pasta en forma de galet amb formatge desfet. No obstant, degut a la gran influència cubana, a tot arreu s’hi poden trobar establiments que ofereixen menjar típic cubà o mexicà. Gràcies a la gran barreja de nacionalitats hi podem trobar cuina de qualsevol part del món, com és l’asiàtica, la meva preferida.  

Quant temps tens previst quedar-t’hi? 

Tinc previst quedar-m’hi un any, de moment, ja que és quan acaba el meu contracte. No obstant, a dia d’avui no m’agradaria haver de marxar. Ja veurem que en penso l’any que ve!