Amics i amigues de Corró d’Amunt 

Sabeu que en els darrers quaranta anys, el Vallès ha perdut el 47% de la superfície dels espais naturals d’ús agrari? Sabeu que la construcció del Quart Cinturó encara està a l’agenda d’infraestructures de l’estat? Sabeu que entitats ecologistes i agràries estan treballant en el Pla Territorial Sectorial Agrari Específic del Vallès? Tot està relacionat! 

La urbanització del Sector C a Corró d’Amunt, que preveu construir pisos on ara no n’hi ha, s’emmarca en aquestes premisses. Cal fer un creixement urbanístic nou que comporti mobilitat obligada amb vehicle privat? Això justificaria el Quart Cinturó! 

Des d’ADENC, conjuntament amb l’Agrària del Vallès, Unió de Pagesos i altres entitats com Salvem Corró d’Amunt, estem treballant en el Pla Territorial Sectorial Agrari Específic del Vallès (PTSAEV). El pla preveu que cal delimitar els àmbits de conreu i oblidar els històrics creixements urbanístics que des dels anys 80 estan previstos. El Pla ha de definir la base territorial dels espais naturals d’ús agrari i facilitar la viabilitat de les explotacions agràries amb l’objectiu de garantir el dret a la sobirania alimentària de proximitat i saludable. La proposta del Pla és una oportunitat per ordenar el Vallès sense dependre de la tradicional priorització de la urbanització. 

La defensa de Salvem Corró d’Amunt és paradigma de la resistència d’un entorn singular, herència dels nostres avantpassats, que nosaltres custodiem i que ha de ser el futur dels que vindran.  

Ens ajudes? 

 

Salvem Corró d’Amunt