Garbuix fa públic el veredicte del primer concurs de reporterisme

La revista Garbuix ha fet públics els noms dels guanyadors del primer concurs de reporterisme juvenil que ha organitzat conjuntament amb l’Institut Lauro. Georgina Andreu i Isona Montes s’han fet amb el primer premi amb l’article L’art, massa infravalorat?, mentre que Àlex Correa i Ignasi Giménez han obtingut un accèssit gràcies al treball titulat Prefereixo treballar que cobrar la indemnització. En tots els casos, els premiats rebran entrades per a un espectacle cultural, i en el cas del primer premi, a més, obtindrà la recompensa de ser publicat en la propera edició en paper de Garbuix.

Aquesta iniciativa ha nascut a proposta de la professora Carme Badia de l’INS Lauro i hi ha comptat amb la participació de 23 alumnes de quart d’ESO. L’objectiu era promoure la investigació periodística dels joves franquesins, de manera que se’ls va demanar que escrivissin articles sobre alguna temàtica local del seu interès. A l’hora d’avaluar els diferents textos rebuts, el jurat ha valorat la qualitat literària dels textos, la varietat de fons d’informació i fins a punt quina la temàtica tractada era novedosa en l’àmbit de Garbuix.

Al llarg dels propers dies publicarem tots els articles presentats al web de Garbuix. Per llegir l’article guanyador, però, haureu d’esperar una mica més, donat que el farem públic a la propera edició en paper de Garbuix que sortirà a principis de juliol.

Garbuix vol agrair a tots els participants la seva implicació i a l’INS Lauro l’impuls d’aquesta iniciativa.