Es publica La llegenda del cavaller Valentí

Fa poques setmanes s’ha publicat el 7è conte del projecte literari Cap infant sense conte. Es va crear el curs 2013-14 amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de la lectura i la creativitat dels infants i, com en els anys anteriors, s’han imprès 20.000 exemplars del nou conte, que en aquest cas, porta per títol La llegenda del cavaller Valentí.

L’autora del text és la infermera Nàdia Umbert i les il·lustracions són de la seva filla de 10 anys, Lucía Rodríguez. Són veïnes de les Franqueses del Vallès i de ben segur que l’obra que han creat agradarà a petits i grans. Si ho desitgeu, us el podeu descarregar del següent enllaç: https://www.capinfantsenseconte.cat/download/626/

Cal dir que aquesta iniciativa educativa i cultural que va començar a nivell local s’ha convertit en un projecte que arriba a tota Catalunya. Les persones que el tirem endavant estem molt contentes de la bona acollida que ha tingut, que té i que tindrà en els propers anys ja que és un projecte ben viu. Tenim moltes ganes de continuar posant el nostre granet de sorra en la millora d’aspectes com la comprensió oral i escrita, perquè tot comença amb la lectura! Al web www.capinfantsenseconte.cat trobareu més informació del projecte així com dels contes publicats anteriorment.

El projecte es finança gràcies a les col·laboracions econòmiques d’empreses, ajuntaments i entitats. D’aquesta manera es cobreixen les despeses corresponents a les correccions del text, la traducció a l’anglès, la distribució, la impressió…

Els exemplars es fan arribar als col·laboradors, biblioteques, escoles i entitats socials, com Aldeas Infantiles, REIR, Casal dels Infants del Raval, etc.). També a més de 35 hospitals de Catalunya amb servei de pediatria, en el marc del subprojecte “Per Sant Jordi, cap infant hospitalitzat sense conte”. Gràcies a aquesta iniciativa, pels voltants de Sant Jordi, tots els infants que es visiten o estan ingressats als hospitals de les quatre províncies catalanes reben un exemplar del nou conte.

Com a novetat, enguany també s’ha dut a terme la transcripció al llenguatge Braille del conte La llegenda del Drac Dragui (tercer conte del projecte). Perquè la cultura ha d’arribar a tothom, tingui o no alguna discapacitat. Per aquest motiu, entitats de persones cegues com poden ser l’ACIC, l’APSOCECAT i l’ADVC rebran exemplars pels seus associats. I altres persones cegues també el podran gaudir llegint.

La cultura ens fa créixer… I en aquest sentit, els contes poden oferir un aprenentatge integral als infants que es convertiran en els ciutadans i professionals del futur.

Toni Argent