Inquietud davant un possible parc solar

Inquietud entre el sector de la pagesia arran de la possible instal·lació d’un parc solar a la zona de Cardedeu i les Franqueses. El projecte estaria impulsat per una multinacional danesa i encara s’hauria d’acabar de definir. En tot cas, ja hi ha alguns propietaris que han rebut ofertes per llogar terrenys agrícoles a llarg termini i instal·lar-hi plaques fotovoltaiques.

Davant d’aquests fets, Unió de Pagesos ha manifestat “el seu rebuig al procés d’especulació territorial que s’està duent a terme” i ha alertat que “el model actual d’energies renovables pot posar en perill la viabilitat de moltes explotacions agràries”.

El sindicat avisa que els imports que aquestes empreses ofereixen pels terrenys representen una competència deslleial per a la pagesia, que sovint no és la propietària de les terres que treballa i que les ha d’arrendar a tercers. A més, Unió de Pagesos també denuncia que el preu per hectàrea que ofereixen aquestes firmes pot arribar a multiplicar per quatre els imports que paga la pagesia, cosa que fa inassumible l’arrendament per a la majoria de professionals agraris i abocaria explotacions al tancament.