Proposen crear una Zona Educativa Rural amb Marata i Corró d’Amunt 

El col·lectiu Vall del Carbonell ha presentat una proposta per tal de crear una Zona Educativa Rural (ZER) que abastaria els pobles de Corró d’Amunt, Marata i Samalús. Els impulsors de la iniciativa parteixen de la constatació que els infants que resideixen en aquests pobles estan escolaritzats en quatre municipis diferents i que fins i tot quan s’escolaritzen dins del mateix municipi, sovint ho fan en centres diferents. Això, expliquen, “provoca que es trenquin els vincles entre els infants i la cohesió social dels nostres pobles”. 

Aquest projecte pretén recuperar el model d’escoles rurals traient profit d’equipaments ja existents com les antigues escoles de Corró d’Amunt o de Marata. Un projecte educatiu que volen que sigui “de qualitat, públic i inclusiu amb el món rural al qual pertanyem.