Aixa Fernàndez des de Londres

“A Londres, la gent no està gaire preocupada pel Brexit.”

L’Aixa i el seu marit van arribar a Londres el 6 d’agost, motivats pel fet de conèixer un nou país, la seva cultura i, alhora, millorar la competència en llengua anglesa. Al cap d’un mes s’instal·laven en el seu nou lloc de treball i encetaven una nova rutina.  Malgrat que només fa tres mesos que hi viuen, se senten totalment integrats en la dinàmica d’aquesta ciutat, que els fascina.

Londres serà possiblement la primera parada d’un recorregut que els portarà cap a altres destinacions. Són joves i tenen les ganes i la curiositat de veure què hi ha fora de casa.

Per què vas decidir marxar a Anglaterra?

Feia temps que volíem marxar a viure una temporada a l’estranger, perquè creiem que el fet de conèixer altres països, altres formes de treballar, altres cultures…és molt bo, tant pel creixement personal com professional. I el que també teníem molt clar era que havia de ser algun lloc d’Europa, perquè és on la gent i la forma de vida és més similar. Així doncs, vam escollir Anglaterra. A més, el fet de ser un país de parla anglesa també ens permetria millorar l’idioma, amb el desig d’arribar a tenir un molt bon domini de la llengua anglesa.

I per què vau decidir establir-vos a Londres?

Londres és una ciutat que a tots dos ens agrada molt, i hi teníem molt bones oportunitats de feina perquè les empreses on treballem, que són multinacionals, tenen oficines en aquesta ciutat. La nostra idea inicial, que al final s’ha acomplert, era demanar un trasllat de l’oficina de Barcelona a l’oficina de Londres. Així que estem treballant aquí, però continuem dins la mateixa empresa.

Som joves i a Barcelona teníem una bona feina, però volíem veure altres coses. Creiem que si no ho fem ara, no ho farem d’aquí deu anys.

On vius exactament?

Londres està dividida en 9 zones i jo visc a la zona 3, al barri de Wimbledon, famós perquè és on se celebra el torneig de tennis. La veritat és que és un barri molt tranquil. Visc amb el meu marit, amb qui em vaig casar abans de venir a Londres, i amb dos gatets.

De què treballes?

Treballo en una consultoria tecnològica i sóc responsable d’equip dins d’aquesta empresa. Ens dediquem a prestar serveis tecnològics a clients. El meu equip, concretament, fa aplicacions.

Trobes a faltar Catalunya?

Malgrat que fa molt poc temps que visc a Londres, sí trobo a faltar Catalunya. El que més enyoro és el menjar; a casa nostra hi ha molt bons productes i molta varietat.

I el clima?

Per ara, encara no, perquè no fa gaire fred. Potser d’aquí dos o tres mesos desitjaré que no en faci tant. També us he de dir que aquest estiu no he trobat a faltar gens la calor que fa a Barcelona.

Què és el que més t’agrada d’aquesta ciutat?

El que més m’agrada és la diversitat cultural que hi ha. Aquí hi ha gent d’arreu del món i tothom vesteix com vol, sense que això creï curiositat.  Aquesta diversitat també es nota a la cuina. Malgrat que el plat típic és el Fish and Chips, quan surts al carrer trobes locals i restaurants de tot el món. De fet, a Londres hi ha molt poca gent que sigui cent per cent britànica.

I el que menys?

El que menys… segur que hi ha moltes coses, però no ho sé massa… potser el caos del transport públic. Hi ha una xarxa de transport públic excel·lent, i hi ha molta gent que l’utilitza, però al matí és un caos.

Què ens recomanes descobrir a Londres?

Una recomanació que faig a totes les visites és anar a l’Sky Garden, que es troba a l’última planta d’un edifici d’oficines que hi ha al districte de la “City”. La visita és gratuïta i únicament t’has d’apuntar en una pàgina web. Des d’allí tens unes vistes impressionants de Londres. Això s’ha de fer sí o sí.

Per altra banda, hi ha les visites obligatòries: Covent Garden, Soho, Candem Town, Notting Hill, Buckingham Palace, la British Library, el Natural History Museum, un sopar al barri xinès, anar a qualsevol parc a fer un pícnic -n’hi ha molts i molt bonics-, apropar-se al Big Ben –malgrat que ara està en obres-…

I si us agrada sortir a comprar, no us podeu perdre Oxford Street, on trobareu totes les botigues que pugueu imaginar. I pels fans de Harry Potter, s’ha d’anar a l’estació de Kings Cross a fer-se una foto a l’andana 9 ¾ .

Quina és la millor època de l’any per venir?

M’és difícil de respondre, perquè fa molt poc que sóc aquí. De tota manera, us recomanaria venir a finals de primavera o principis d’estiu. És una bona època perquè no fa fred i, pel que fa a la pluja, tingueu en compte que la possibilitat hi és tot l’any, malgrat que no sigui constant.

Com està el tema del Brexit?

Podria dir que aquí la política no es viu tan intensament com a Catalunya.  A les notícies se’n parla tot el dia, però la gent no massa, possiblement perquè no se sap com acabarà. Personalment, tampoc estic gaire preocupada, perquè les persones que hem arribat abans que el Brexit s’implanti, podrem optar a tenir la pre-residència que et dona dret a viure-hi durant cinc anys. Quan es va fer el referèndum pel Brexit, Londres va ser la ciutat on va guanyar el “no”, possiblement pel fet de ser tan multicultural i per la incertesa de què passarà.

Et planteges tornar a les Franqueses?

Per ara tenim la intenció de quedar-nos aquí, fins que ens en cansem. En el futur no sé si  tornarem a casa o anirem cap un altre país. Ara bé, més a llarg termini sé que tornarem a Catalunya, no sé si a les Franqueses, però sí que ens agradaria molt viure al Vallès i comprar una caseta allà.