Marina Girbau, un 8,8 a la selectivitat

L’any 2013, el 95% de l’alumnat de les Franqueses que es va presentar a les proves d’accés a la universitat (PAU) van aprovar. Aquell curs, a nivell municipal, va destacar la Marta Puig, amb una qualificació de 9.

Des d’aleshores i durant els darrers cinc anys, cap dels joves del municipi ha superat el llistó de deixà la Marta Puig.

Aquest 2019 la Marina Girbau ha aconseguit un 8,8 sobre 14; puntuació total entre la modalitat general i modalitat específica. La Marina reconeix que “el curs ha estat dur i complicat, amb molta feina: deures, treballs per presentar i una sensació d’estudi continu”, però també reconeix que “la bona feina té la seva recompensa”.

Ara bé, aquesta no és l’única recompensa que s’endú la Marina aquest curs. I és que també va quedar primera classificada en la modalitat de llatí en la 5a Olimpíada Clàssica de la UAB, un certamen adreçat als alumnes de 2n batxillerat de tot Catalunya que avalua els seus coneixements de grec i llatí.

I a partir de setembre la trobarem matriculada a Ciències de l’Antiguitat, nou grau de la UAB que combina l’estudi de llengües clàssiques, de la història antiga i de l’arqueologia.