Garbuix, 30 anys de revista a les Franqueses

Aquest mes de juny la revista Garbuix celebra el seu 30è aniversari. Va ser al juny de 1989 quan es publicà la primera edició de Garbuix, revista trimestral i independent de les Franqueses del Vallès, que va néixer com una secció dins l’Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall, de la que en va formar part fins al 2017.

Garbuix va néixer del neguit social del poble en aquell moment i com a altaveu de les activitats  que s’organitzaven al voltant de l’ACC. Des dels seus inicis ha publicat entrevistes a veïns/es dels municipi, ha fet difusió d’activitats i opinions, ha permès conèixer la història de la gent i de les seves cases, ha recollit el testimoni de fets que únicament queden en la memòria de qui els ha viscut,… La revista es va centrar inicialment en el poble de Corró d’Avall, però el seu interès aviat arribà als altres pobles del municipi i, des de fa molts anys, en recull informació i s’hi distribueix.

Garbuix ha anat evolucionant amb noves seccions, i s’ha anat actualitzant a mida que ho feia la societat: al 1997 va presentar el seu propi espai web (www.garbuix.com) i més tard ha tingut presència en les xarxes socials.

Garbuix és la suma de l’esforç altruista d’un equip de redacció i d’una vintena de col·laboradors/es que donen contingut a les diferents seccions. La revista tampoc seria possible sense el recolzament de tots els comerços i empreses que s’hi anuncien.