Nius de vespres sota terra

Enguany s’han tornat a trobar nius de vespes que viuen sota terra, fet que provoca que no es detectin fins que no es toquen amb la mà o el peu. Aquests dies, que la mainada està de vacances, fent casals d’estiu… és habitual que hi hagi molta més activitat en els parcs infantils. Amb l’activitat, les vespes veuen alterada la seva dinàmica habitual i surten a l’exterior, provocant picades que poden causar un dolor intens, envermelliment, inflor i calor en la zona de la punxada.

En cas que patiu alguna picada, es recomana rentar la zona amb aigua i sabó o bé posar-hi gel per reduir la inflor i adormir lleugerament la zona.

Els espais on s’han trobat vespes han estat restringits al públic per tal d’eliminar els nius amagats sota terra o fer altres actuacions pertinents.