El cas Mercadona és especial

La sentència judicial pel cas Mercadona (que diversos partits polítics municipals que en aquell moment estaven en el govern municipal de l’Ajuntament van denunciar davant la Fiscalia), va aconseguir condemnar amb diversos anys d’inhabilitació de càrrec públic el secretari i l’arquitecte municipal per signar documentació incorrecta. En canvi, els polítics que estaven en el govern municipal i que, per tant, van prendre l’acord, no van ser condemnats per permetre instal·lar un gran supermercat en un indret en el qual no estava permès.

Com que la sentència comportava la possible indemnització per haver concedit la llicència a un supermercat de forma indeguda, el govern municipal actual va prendre els acords i va fer les actuacions necessàries per canviar la normativa existent i no haver d’afrontar la sentència que va posar en evidència l’acord de la Junta de Govern Municipal. D’aquesta manera, es legalitzava la situació i no s’havia de fer front a la sentència de nul·litat i a les reclamacions de danys i perjudicis de la propietat; un fet ben evident que ha convertit el cas Mercadona en un cas especial.

Francesc Torné Ventura

Portaveu del Grup Municipal de CpF