Jugar a fer veure que hi ha democràcia

Ara que, de manera poc o gens dissimulada, ha començat la precampanya electoral per a les municipals i europees del mes de maig, tots els partits (repeteixo, tots) se centren en diferents anàlisis sociopolítiques, sobretot en l’eterna recerca del “que preocupa de debò als ciutadans”.

Per desgràcia, hi ha problemes de tota mena, i tots necessiten atenció, en la proporció que decideixin els polítics que surtin escollits. El greu és que molts d’ells menyspreen la realitat i fan veure que el país es desenvolupa amb normalitat democràtica, mentre que en el dia a dia a casa nostra, en qualsevol moment, detenen persones al carrer sense ordre judicial; hi ha moltes persones, polítics i no polítics, a les presons i a l’exili només per les seves opinions, com en els “millors” temps del franquisme (per a escàndol -poc actiu, això sí- d’Europa); i ens arriba odi i intolerància a dojo, tant d’organismes oficials com d’entitats privades.

Quan els tres partits d’extrema dreta ens conviden a tornar socialment a l’edat mitjana, senyors polítics de casa nostra, jugareu a fer veure que aquí hi ha democràcia?

Enric Serra

ANC les Franqueses del Vallès