Braç salat de tonyina i bolets

 INGREDIENTS:

PREPARACIÓ: Comencem separant els rovells de les clares i batent les clares a punt de neu, Hi afegim sal i la ratlladura d’una llimona. Amb compte, i a poc a poc,  barregem les clares amb els ous batuts i tot seguit hi afegim la farina i el llevat passats pel sedàs. A continuació untem el paper per anar al forn i hi aboquem la pasta que hem preparat tot tenint en compte que ha de quedar ben estesa. Escalfem el forn a 190-200ºC i enfornem la pasta uns 8 minuts. Cal tenir present que quan la traiem del forn cal embolicar-la amb un drap.  

Per al farcit tallem la ceba ben petita i la posem a coure. Hi afegim els xampinyons tallats petits, el vi –fins que deixi d’evaporar- i la salsa de tomàquet. Quan veiem que el tomàquet està cuit hi afegim la tonyina, el cogombre i els ous durs, tot tallat petit. Un cop fred, ja es pot sevir.  

Finalment, fer una maonesa amb els ingredients de la salsa. Decorem el plat amb cogombre i tomàquets, fulles d’enciam… 

 

Antònia Pujadas