“2018: les Franqueses, posa’t guapa!”, l’editorial del garbuix 115

Encarem el 2018 amb controvèrsia, amb esperança i un xic de neguit. Gairebé diríem que així vam encarar, també, el 2017.

Si a principi d’any hom acostuma a fer-se propostes, fixar-se objectius….. a nivell local aquest 2018 no és igual al 2017. La raó és ben senzilla, ja hem passat la meitat de la legislatura i vénen eleccions per al primer semestre del 2019. Això vol dir que aquest any veurem una acceleració de la propaganda mediàtica, l’autobombo, la crítica a l’adversari polític o al company circumstancial de viatge.

Per als que ostentin càrrecs i poders s’acosta una marató de notorietat política en tots els àmbits, posant el focus en els mèrits, i excuses en les culpes. Per als que volen ostentar els càrrecs veurem crítica forassenyada, retrets en el fons i en la forma, tant fa el que hi hagi.

Ja ho comencem a veure. Escaientment ha caigut la renovació del contracte de recollida d’escombraries amb una “festa del camió” digna dels municipis més rics. Escaientment una entrevista a l’alcalde al butlletí de l’ajuntament. Escaientment hi haurà algunes obres de rentat de cara per tot arreu, mireu sinó a la plaça de l’Espolsada. Només cal esperar-nos al repintat de carrers que de ben segur tocarà abans de les properes eleccions.

Això és el que hi ha. Només és qüestió de tenir-ho en compte.