Roger Bargans, de Corró d’Avall, becat per la Fundació Amancio Ortega 

En Roger Bargans, veí de Corró d’Avall, ha guanyat una de les beques que atorga anualment la Fundació Amancio Ortega per alumnes que vulguin cursar primer de batxillerat als Estats Units o Canadà. Més de 10.000 nois i noies de tot l’estat s’han presentat a aquesta convocatòria que pretén reconèixer l’esforç acadèmic dels estudiants, ajudar-los a perfeccionar l’anglès i promoure la seva integració en un altre país.  

La beca finança totes les despeses de l’estudiant: el seu desplaçament, els estudis i l’estada amb una família d’acollida. Per tal de fomentar la seva autonomia, però, els alumnes no podran tornar a Catalunya ni podran rebre visites de la seva família durant tot el curs escolar. Per accedir-hi, es valoren les notes de 3er de l’ESO i la renda familiar; cal superar una prova d’anglès presencial de quatre hores i una altra telemàtica. Finalment, cal que l’alumne enviï un vídeo de presentació, que faci un test d’aptitud, que superi una entrevista i aporti una carta d’un conegut o familiar.    

Bargans cursa actualment quart d’ESO a l’Institut el Til·ler i no serà fins l’any vinent que gaudirà d’aquest ajut.  

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *