LLOM DE CONILL FARCIT AL PERFUM DE TÒFONA 

Preparació 

Triturem el fetge i els ronyons de conill, juntament amb l’all i la tòfona. Un cop ben triturat, ho barregem amb la carn picada, el brandi, la nou moscada i el suc de taronja.  

Farcim els lloms de conill amb la barreja i els lliguem. Coem els lloms al forn, amb un ramet d’herbes (romaní i farigola). La cocció la fem en dues fases: en primer lloc amb els lloms embolicats en paper d’alumini i, a continuació, sense paper per tal que enrosseixin.  

Un cop tinguem els lloms cuits i freds, els tallem a medallons i hi afegim la salsa.  

Per a la salsa: Coem la pastanaga, la ceba i el porro amb una mica de brou. A continuació hi afegim el suc del rostit i el suc de la tòfona. Ho piquem. 

 


MARIDATGE 

 Perlat Syrah : Per aquesta recepta amb conill us proposo un vi de la varietat Syrah. És un varietal originari de la vall del Roine, que s’ha adaptat molt bé en alguna de les nostres DO  Catalanes. Són vins que tenen una aroma molt intensa de fruites vermelles, i en aquesta varietat, de grosella negra. Per a l’ocasió he triat un Perlat Syrah de la DO Montsant, que està entre els 16 i 18€.  

 Carles Font
Assessor Gastronòmic
@carlesfontassessor
@ostryaCeller 


La carn de conill, molt saludable per a tothom 

L’ingredient principal d’aquesta recepta és el conill. I com bé sabeu, la carn de conill és considerada carn blanca, com la de pollastre o la de gall d’indi. Però sabeu perquè s’anomena carn blanca? El motiu rau en el fet que té una menor concentració de mioglobina i, per tant, el seu color és molt més clar.  

La carn de conill conté una menor proporció de greixos que la carn vermella i és per això que es pot consumir amb més freqüència: fins a dos o tres cops per setmana. El conill ens aporta proteïna d’alta qualitat i, alhora, un baix contingut en colesterol, molt recomanable per prevenir malalties cardiovasculars. Així mateix, també destaca pel seu contingut en algunes vitamines del grup B, que ajuden a la formació de cèl·lules sanguínies i intervenen en el metabolisme energètic.  

La recepta de l’Antònia ens convida a cuinar la carn amb un ramell d’herbes (romaní i farigola). I és que la carn de conill absorbeix molt bé tots els aromes i el resultat, ja sigui cuinada al forn, a la brasa o guisada, n’és una carn molt gustosa.  

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *