Colomé, o les conseqüències de barallar-se amb tothom 

La pèrdua de l’alcaldia per part de Francesc Colomé, té un punt tràgic. Guanya les eleccions, té diferents candidats amb qui formar coalició, però a l’hora de la veritat ningú vol saber res amb ell. S’entenen les amargues lamentacions de Junts per les Franqueses, però potser seria millor plantejar-se com han arribat fins a aquesta situació.  

Al llarg dels darrers anys Colomé s’ha dedicat a menysprear els seus rivals polítics. Rebutjant ERC com a soci en la darrera investidura; expulsant el PSC del govern a mitja legislatura… Per no parlar de la gestió del cas Reche poques setmanes abans de les eleccions. Colomé ha anat sembrant víctimes. I es clar, quan tenen la possibilitat, aquestes s’uneixen per tornar-te-la. Tan els fa que allò que tenen en comú sigui ben poca cosa.  

Faria bé Junts de reflexionar-hi. I en comptes de qualificar la nova coalició de govern de “pacte de la fam” i d’assenyalar ERC com a botiflers, començar a bastir aliances. Si Junts vol tornar al govern ha d’assumir el seu nou paper amb una mica més d’humilitat. Això, o la resta de partits seguiran fent tot el possible per evitar-lo.  

Maria Serra 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *