Juan Antonio Corchado (PSC): “Les Franqueses necessita un nou impuls.”

Juan Antonio Corchado és el candidat a l’alcaldia del PSC. Té 47 anys i resideix a Bellavista. Té estudis de tècnic de laboratori, però treballa com a gestor comercial i consultor de l’administració. Està vinculat a diverses entitats del municipi. Va començar a militar a les Joventuts Socialistes als 15 anys. Fou regidor a Granollers durant dues legislatures abans de fer el salt a les Franqueses on, des de 2015, ha tingut diverses responsabilitats de govern. L’any 2021 va abandonar el càrrec com a regidor per motius professionals.

Per què es presenta?

Les Franqueses necessita un nou impuls, noves idees. Volem estar orgullosos d’un municipi més net, segur, saludable, millor connectat i que no deixi ningú enrere. Les eleccions són una oportunitat perquè el meu equip ho faci possible, perquè som garantia de bon govern i bona gestió.

Defineixi’s ideològicament.

D’esquerres, socialdemòcrata i progressista.

Valori la darrera legislatura.

Ha estat una legislatura intensa i complicada, s’han perdut grans oportunitats. Hem patit les crisis Covid-19 i d’Ucraïna.

Les Franqueses va estar paralitzada durant 10 mesos arran de la nostra expulsió del govern el 2020. La deslleialtat institucional continuada de JxFL i les traves a les nostres àrees l’ha patit tothom; per exemple la gratuïtat del material escolar a infantil i primària va ser eliminada per JxLF quan ens va expulsar del govern.

Quins són els principals problemes del municipi?

La seguretat, la neteja i la manca d’alguns serveis.

Destaqui tres mesures del seu programa electoral.

Perquè ningú quedi enrere: servei de canguratge municipal i acollida escolar gratuïts. Per unes Franqueses més segura, neta i saludable: unitat policial canina, policia de proximitat i més càmeres de videovigilància a les zones urbanes. I perquè estigui millor connectada, l’ampliació de l’Escola Municipal de Música.

Breument, què necessita cadascun dels pobles de les Franqueses?

Bellavista: més neteja i seguretat, transformació de la plaça de la Malagarba, del parc del Mirador i de la zona infantil de la plaça Major i dinamitzar el seu comerç local.

Corró d’Avall: Crear un inventari de locals buits per facilitar i fomentar la seva reobertura, donar incentius per a l’obertura de nous negocis i fomentar la compra als comerços locals amb bonificacions en els impostos municipals.

Corró d’Amunt: un autobús-llançadora als instituts, augment i millora de la freqüència horària i la pacificació del centre del poble.

Llerona: una estació permanent que mesuri la qualitat de l’aire i del soroll del polígon industrial.

Marata: un pla estratègic per afavorir l’activitat agrària.

Com s’ha de preparar el municipi pel canvi climàtic?

Fomentant i millorant la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica, les energies renovables i la gestió de residus, creant zones verdes i fent campanyes de conscienciació.

Catalunya ha de ser…

Plural, diversa i respectuosa.

Quin pressupost té per aquesta campanya?

El que marca la llei electoral.

 


El candidat en petits detalls

De petit, volia ser Policia.

La política m’interessa des dels 15 anys, quan vaig afiliar-me a les joventuts socialistes.

Dedico el temps lliure a ballar, al tir amb l’arc, a cuinar, a caminar.

Del municipi admiro a la meva parella.

L’últim llibre que he llegit és Del mar al infierno, de Germán Chocero.

La meva sèrie preferida és  Joc de Trons.

El meu racó preferit del municipi és La plaça Major (Bellavista); camins de Marata; plaça de l’Església (Corró d’Amunt); la Verge i el Falgar (Llerona); zona verda de Can Calet (Corró d’Avall).

Estic enganxat a la vida.

Em penedeixo d’haver deixat l’acta de regidor.

L’última foto que he fet amb el mòbil és la de l’equipCORCHADO.

El dia després de les eleccions piularé: Gràcies als veïn@s per confiar que un nou impuls és possible. Ningú quedarà enrere, LF serà més segura, neta i saludable i estarà millor connectada. Feu possible un municipi més just, sostenible i participatiu. Comencem!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *