Francesc Colomé (Junts per les Franqueses): “Soc convergent amb tot el que aquesta paraula implica.”

Francesc Colomé és el candidat a l’alcaldia de Junts per les Franqueses. Té 57 anys i resideix a Corró d’Avall. Ha dut a terme estudis de relacions laborals i és funcionari. Està vinculat a diverses entitats del municipi com l’Associació Cívica i Cultural o l’Associació de Veïns de Bellavista. Des de 1999 és regidor i l’any 2011 va accedir a l’alcaldia. En l’última legislatura ha estat alcalde gràcies a un pacte amb el PSC.

Per què es presenta?

Aquesta legislatura, la pandèmia no ens ha deixat acabar de portar a terme projectes molt importants pel municipi. Estan encaminats, però m’agradaria veure’ls executats.

Defineixi’s ideològicament.

Soc convergent amb el que tota aquesta paraula implica.

Valori la darrera legislatura.

Complicada per la pandèmia, però molt orgullós per la feina que vam i hem fet tots plegats. Les Franqueses és un municipi on la gent hi vol venir a viure i, precisament, una enquesta de la Diputació de Barcelona feta a 95 municipis de més de 10.000 habitants diu que som els sisens millor valorats pels seus ciutadans i ciutadanes.

Quins són els principals problemes del municipi?

Jo en diria àrees de millora. Hem de millorar sobretot en seguretat i hem posat fil a l’agulla amb l’obertura de l’oficina policial a Bellavista, la videovigilància que en breu entrarà en funcionament, l’augment de la plantilla i properament amb la policia de proximitat.

Destaqui tres mesures del seu programa electoral.

Difícil. Me’n deixo de molt importants, però per exemple la connexió de Bellavista amb Corró d’Avall mitjançant creixement, zones verdes i zones d’equipaments que uniran els dos pobles; la construcció de 36 pisos de lloguer assequible per a joves i gent gran i la unió de tots els pobles mitjançant una ruta ciclable o carrils bici.

Breument, què necessita cadascun dels pobles de les Franqueses?

Veu. Nosaltres el programa electoral de cada poble l’hem fet donant veu a la seva gent. Hem creat equips de treball pluridisciplinaris que ens han fet propostes i que seran els encarregats de vetllar que es portin a terme. Us animo a llegir el nostre programa.

Com s’ha de preparar el municipi pel canvi climàtic?

Ja no ens hem de preparar, hem d’actuar. “Hi ha qui veu les coses passar, i hi ha qui fa que les coses passin”. Aquesta és la gent de Junts per les Franqueses. Edificis de construcció energètica positiva com ara les aules del Falgar, el canvi de l’enllumenat públic a led’s, les plaques solars als edificis municipals, els cotxes elèctrics, la mobilitat sostenible.. Nosaltres ja ho hem iniciat.

Catalunya ha de ser…

El que la seva gent vulgui. I això només ho podem saber VOTANT.

Quin pressupost té per aquesta campanya?

No porto jo la campanya, però suposo que el que la normativa ens permet.


El candidat en petits detalls

De petit, volia ser metge.

La política m’interessa des de ben petit, quan tenia 17 anys amb l’anomenat Pacte Democràtic per Catalunya.

Dedico el temps lliure a fer esport i caminar pels nostres camins i boscos.

Del municipi admiro al doctor Velayos, medalla d’honor del municipi per la seva trajectòria com a metge.

L’últim llibre que he llegit és El patge Ganxet arriba a les Franqueses de Maria Ripol.

La meva sèrie preferida és d’abans, Plats Bruts; d’ara, La Casa de Papel.

El meu racó preferit del municipi és el Parc del Falgar i de la Verneda.

Estic enganxat a no massa coses. Potser a l’iPad i al mòbil.

Em penedeixo de no haver estat tant temps com volia amb la família.

L’última foto que he fet amb el mòbil és al repartiment de roses al casal d’avis de Corró d’Avall

El dia després de les eleccions piularé: No ho sé. El Twitter és al moment i no a temps vista.