Amador Doncel (Ciutadans): “Soc liberal i progressista”


Amador Doncel és el candidat a l’alcaldia de Ciutadans. Té 46 anys i és veí de Corró d’Avall. Ha cursat estudis de tècnic de laboratori i d’enginyeria tècnica industrial i actualment treballa com a funcionari al departament de Justícia de la Generalitat. En l’àmbit associatiu, ha estat vinculat a diverses entitats esportives i a l’Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall. En la darrera legislatura ha estat regidor i portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament.

Per què es presenta?

Em torno a presentar per continuar treballant per fer de les Franqueses un municipi millor, més segur, més net i més just.

Defineixi’s ideològicament.

Ideològicament em defineixo com a liberal i progressista.

Valori la darrera legislatura.

La darrera legislatura ha estat complicada, tant per la pandèmia com per l’any de govern en minoria. El nostre grup, Ciutadans, ha actuat sempre amb responsabilitat fent una oposició fiscalitzadora i ferma però alhora constructiva i amb capacitat d’arribar a pactes pel bé dels nostres veïns i de la gestió municipal.

Quins són els principals problemes del municipi?

Els principals problemes del municipi són la seguretat ciutadana, l’habitatge, la neteja, la manca d’oci i cultura i la inestabilitat del govern municipal.

Destaqui tres mesures del seu programa electoral.

Construirem un parc públic d’habitatge de lloguer de titularitat municipal mitjançant la concessió de sòl públic per la promoció d’habitatge de protecció oficial i amb programes de lloguer assequible sobre els habitatges buits. Instal·larem rampes mecàniques als carrers amb més pendent a Bellavista per millorar la mobilitat dels vianants. Convertirem el nou polígon del Sector N en un clúster d’empreses d’alta tecnologia apostant per l’FP dual i els cicles formatius en noves tecnologies als instituts de les Franqueses.

Breument, què necessita cadascun dels pobles de les Franqueses?

Marata, Corró d’Amunt i Llerona necessiten especial protecció del seu patrimoni natural, agrícola i forestal, a més d’un millor servei de transport públic. Bellavista necessita més seguretat i neteja i Corró d’Avall necessita que el creixement urbà sigui sostenible. Sent la seguretat i la neteja una necessitat de tot el municipi i també el disposar d’una farmàcia de guàrdia i un servei de pediatria 24h.

Com s’ha de preparar el municipi pel canvi climàtic?

Apostant decididament per les energies renovables, augmentant el reciclatge i la reutilització, fent desplaçaments de manera sostenible, amb un pla d’estalvi energètic… A proposta del nostre grup, Ciutadans, es va aprovar la creació de refugis climàtics al equipaments de les Franqueses durant les onades de calor i la plantació d’arbres en parcs infantils.

Catalunya ha de ser…

Catalunya és i ha de ser part d’Espanya i de la Unió Europea.

Quin pressupost té per aquesta campanya?

Per aquesta campanya tenim un pressupost auster que ens proporciona el nostre partit fruit d’una bona gestió dels seus recursos.


El candidat en petits detalls

De petit, volia ser gran.

La política m’interessa des que era adolescent.

Dedico el temps lliure a passejar pel poble i parlar amb els veïns.

Del municipi admiro a ma mare.

L’últim llibre que he llegit és La Mente de los Justos.

La meva sèrie preferida és Silicon Valley.

El meu racó preferit del municipi és un camp entre Marata i Corró d’Amunt.

Estic enganxat a aprendre.

Em penedeixo de… jo soc molt pràctic i positiu i més que penedir-me, quan m’equivoco, aprenc de l’error i intento fer-ho millor. És molt difícil jutjar el passat des del present sense ser injust. Totes les decisions que he pres en el passat són les que m’han portat on soc avui.

L’última foto que he fet amb el mòbil és del meu fill jugant a futbol.

El dia després de les eleccions piularé: Gràcies a totes les persones que heu tornat a confiar en nosaltres. Seguim!