L’HABITATGE JUVENIL: UNA ASSIGNATURA PENDENT A LES FRANQUESES 

L’alcalde, no podent suportar la pressió de Salvem Corró d’Amunt, s’ha reunit amb els propietaris dels terrenys privats del sector C per oferir-los una generosa permuta per uns altres de titularitat municipal del carrer Martí i Pol de Corró d’Avall, que ja estaven cedits a la Generalitat per fer-hi HPO. Colomé ho ha venut com una manera de promoure habitatge en una de les zones on hi ha més demanda, a Corró d’Avall. El cas és que amb aquesta decisió es perden en el conjunt del municipi 14 habitatges de protecció oficial, que ja no es faran a Corró d’Amunt. 

A les Franqueses tenim un greu problema d’habitatge a preu assequible. Les famílies que han pogut instal·lar-se i desenvolupar el seu projecte vital ara veuen que els seus fills han de marxar, perquè no poden emancipar-se en el mateix municipi on han viscut sempre. 

Fa 12 anys que no es construeix HPO a les Franqueses, i en aquest mandat l’equip de govern (Junts i PSC) només ha fet un insuficient conveni amb la Generalitat per a la cessió d’ús d’habitatges protegits, amb un abast molt curt i fruit d’una política juvenil molt poc ambiciosa i que brilla per la seva absència. 

 

Amador Doncel 

Regidor portaveu de Ciutadans les Franqueses