Xarxa de carrils bici pel 2030 

L’Ajuntament crearà nous itineraris per anar en bicicleta i així connectar els diferents nuclis de les Franqueses entre ells i amb la resta de poblacions properes. Aquests disset nous itineraris seran una realitat l’any 2030, malgrat que mica en mica s’aniran desplegant les diferents fases. La primera fase es podrà gaudir d’aquí un o dos anys, la segona entre dos i cinc anys, i l’última fase, el 2030. 

El 2021 l’Ajuntament va presentar el Pla d’Acció Municipal. Dins l’eix Municipi verd i sostenible, es concreta l’objectiu “Vetllar per un creixement urbà sostenible, potenciant la mobilitat sostenible.” Amb la creació d’aquesta xarxa de carrils pedalables, sembla que s’avança cap a un municipi més connectat, sostenible i on s’aposta per una mobilitat més saludable i la conservació d’espais. 

Per ara haurem d’esperar encara vuit anys més per veure si els carrils bici esdevenen una realitat. Vuit anys, encara, per connectar els nuclis de població, per fer-ho de manera sostenible i per conservar els espais privilegiats que tenim al poble.