Finals de temporada 

Al juny, pels volts de Sant Joan, qui més qui menys, acostuma a arribar als seus finals de temporada. I dic en plural “finals de temporada” perquè solen ser finals de temporada de vàries disciplines, rutines o situacions.  

En l’àmbit esportiu es veu de manera mot clara… Després de preparar la temporada a la disciplina esportiva escollida, de recórrer mitja Catalunya, de matinar dissabtes (i algun diumenge), de pensar que els nostres fills seran els millors esportistes del món…Després de 80 cafès i/o cerveses amb pares dels companys de l’equip dels teus descendents, de fer el ridícul amb un timbal, de donar consells d’entrenador frustrat… Després de mot esforç, diversió, sacrifici, solidaritat entre companys d’equip… Després de tot això i més, cap al juny arriba el final de temporada. Temps de fer balanç. Temps per descansar. 

I a l’escola, juny és sinònim de final de curs. Quantes classes, quants exàmens, quants amics i amigues….Ara amb mascareta, ara sense… Quantes lliçons, quants mestres, quants entrepans i quantes pomes… Temps de fer balanç. Temps per descansar. 

A la feina, just abans de les vacances d’estiu, també estem a finals de temporada. Quantes hores dedicades, quants esforços, quants moments bons, dolents i regulars… Quanta gent maca amb qui aprens i gaudeixes i quanta gent de la que podries prescindir. Quantes correus electrònics, quantes trucades, quantes reunions, quantes vídeo-reunions… I això, els que tenim sort de tenir feina. Temps de fer balanç. Temps per descansar. 

Però també és final de temporada en aquelles altres activitats que ens omplen el dia a dia i ens donen satisfaccions: l’agrupació excursionista, els tallers de dibuix, de fotografia, el grup de ioga… Al juny acostumen a acabar les temporades. En algunes terrasses veiem grups fent berenars de cloenda de la temporada, desitjant-se bon estiu i preguntant-se si al setembre hi tornaran . 

I és que d’això es tracta…Tornar. Acabar temporada per tornar o canviar… Perquè són “finals de temporada” i no la “temporada final” de la sèrie que és la nostra vida. Bon final de temporada a tothom . Temps de fer balanç. Temps per descansar. 

 

LLETRAFERIT