FARCELLETS  DE COL AMB  BASE DE CREMA DE CARBASSA 

FARCELLETS  DE COL AMB  BASE DE CREMA DE CARBASSA 

 

PREPARACIÓ: 

Escaldem les fulles de col durant dos minuts, depenent de la fulla. A continuació, les deixem escórrer damunt d’un drap i les reservem. 

Fem el sofregit i hi afegim la carn de porc i de vedella picada. Quan la carn estigui cuita, hi posem una cullerada de farina. Ho barregem i hi afegim la llet. Ho deixem coure durant uns segons.  

Posem la carn damunt la fulla de col i l’emboliquem com si fos un paquetet. L’enfarinem i la fregim. Ens pot anar bé lligar la fulla amb fil de cuina. 

Per a la crema de carbassa: Sofregim una mica de ceba. Hi afegim la patata i la carbassa tallades a trossets i ho deixem coure uns 15 minuts. A continuació ho passem per la batedora i ho corregim de sal i pebre.  

Antònia Pujadas 

 


MARIDATGE 

Xarel·lo 2020, de Cellers Blanch 

Per acompanyar aquest plat, amb connotacions dolces de la carbassa i la col, us recomano un blanc d’estil rústic. Un vi blanc, de vinificació clàssica, com la d’abans. Un blanc de nom curiós, que fa honor als seu origen i que és de microvinificació. Poquetes ampolles d’aquest Xarel·lo 2020 de la família de viniticultors i bodegues de Cellers Blanch. Aquest DO Tarragona és un vi amb sabors de brisa, amb records de temps passats i crec que maridarà perfectament amb aquest plat també de records de cuina de sempre.

Carles Font  

Assessor Gastronòmic 

@carlesfontassessor 

@ostryaCeller 


QUÈ MENGEM? 

La col, rica en magnesi i antioxidants 

La col és rica en magnesi, un mineral essencial per al bon funcionament del sistema nerviós, muscular i ossi. També és rica en sofre, un potent antioxidant, i en betacarotè. 

El betacarotè, que també trobem a la carbassa, és un altre potent antioxidant que s’encarrega de cuidar la pell i les mucoses de l’organisme, i disminueix el risc de patir cremades pel sol.  

Aquest plat de farcellets de col amb base de crema de carbassa és una excel·lent opció per augmentar el consum de verdura d’una manera fàcil i diferent. A més, és un plat ple de color i de verdures d’hivern, d’aquelles que cal aprofitar perquè estem arribant al final de la temporada. I és que, per menjar bé no cal complicar-se massa. 

Meritxell Espinasa 

Dietista Nutricionista 

www.centreviusa.com