No anem bé

Estem fallant. Som autodestructius. Quan, massa sovint, es publiquen estudis on es constata que el jovent té addiccions que no els són pròpies per edat, és que hi ha moltes coses que no fem bé, com a persones i com a societat. Quan escolto que hi ha jovent de 14 anys que ha apostat, ja sigui en format presencial o en línia; quan llegeixo que augmenta el consum d’alcohol entre adolescents; que n’hi ha un gran nombre que fumen (i tan és que sigui tabac, catximba, “herbes”, etc.), sabent que tot això són DROGUES molt perjudicials per a la salut, és que no ho fem bé.

I no, no tot és culpa dels governs de torn. La culpa és de totes i tots, que permetem que ens segueixin incitant a consumir, a través d’anuncis i de les xarxes socials però, sobretot, a través del nostre entorn més immediat. Tan difícil és entendre que no és bo ni fumar, ni beure, ni fer el que fa tothom?

No, no tothom ha de ser igual.

I sí, t’ho pots passar bé sense emborratxar-te, ni col·locar-te; només amb la companyia de les amistats. Tinguem consciència, fem-ho bé i acabem ja amb aquests consums i aquestes actituds autodestructives.

 

Anton Guillén