Meteororum

El temps sempre ha estat i és motiu de conversa, i més darrerament arran de la preocupació entorn del canvi climàtic. A la revista Garbuix trobàvem a faltar una secció que mirés el cel. En aquesta edició que teniu a les mans estrenem Meteororum, nom amb el qual hem batejat aquest nou espai dedicat al temps. L’Albert Costa, veí de Corró d’Avall, l’encapçala. A cada número ell serà l’encarregat de presentar-nos dades, curiositats, fets rellevants o anècdotes relacionades amb el cel que tenim més proper. L’estació meteorològica que pren de referència es troba a la plaça de l’Espolsada i està en funcionament des de finals de 2019. Totes les dades que recull durant les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any queden gravades i desades, de manera que es poden consultar i fer comparatives.  S’ha de tenir en compte que els valors que ens dona aquesta estació poden diferir d’altres registrats en diferents punts del municipi.

Si teniu consultes relacionades amb el temps local ens les podeu fer arribar a través del correu electrònic de la revista (revista@garbuix.com) o les xarxes socials.

Què ha plogut de juliol a octubre? Què va ploure, en el mateix període, fa un any?

El registre de pluja entre els mesos de juliol i octubre d’enguany ha estat de 104 litres per metre quadrat. Pel mateix període de l’any 2020 va ser de 202,3 litres. És evident, per tant, que l’estiu i inici de tardor de 2021 han estat força més secs.

Vegeu a continuació el gràfic amb els registres de 2021 i la seva comparativa amb els mateixos mesos de 2020.

Albert Costa