La vacuna

No sóc el primer ni l’últim que fa quatre ratlles sobre aquest tema. De fet se n’han escrit moltes més de quatre… articles, tertúlies a la televisió i a la ràdio, podcasts, youtubers, Whatsapps i varis programes especials.

Hi ha experts ens salut pública, experts en vacunes, comissions de salut pública, experts en anti-vacunes, negacionistes, gent amb por, gent que vol vacunar-se, gent que no vol vacunar-se… Tothom hi diu la seva. No serà aquest espai un debat sobre tot això.

Treballo en un sector essencial. Sóc un professional essencial -tot i que no m’hi sento- segons algun tècnic o comitè d’experts.  Per tant, havia de rebre la vacuna de manera preferent i passant per davant d’altres persones, familiars, amics, coneguts… gent que considero molt més primordial que jo mateix. Però bé, tampoc vull donar massa voltes sobre això…

Fa un any estàvem tancats o començant a treure el cap per la porta. Ara el debat és la vacuna, quina vacuna, quan, qui i els seus efectes…Crec que estem una mica millor, no? És ben cert que hi ha moltes incògnites, molts assaigs i algunes errades, moltes informacions que es contradiuen, molts interessos, molts criteris canviants… I el tema és que tot això passa a una velocitat de vertigen. Aquí és on vull aportar la meva reflexió: Quins efectes està tenint en nosaltres tot aquest volum d’informacions i desinformacions? Quins efectes tenen els ritmes en què ens arriben? Quins efectes tenen els diferents mitjans pels quals ens arriben aquestes informacions? Estem més informats? Estem més desorientats? A qui escoltem? A qui fem cas? Estem més tranquils?

Després d’un temps de conviure amb la incertesa, la por i el dolor, l’única cosa que tinc clara és que cal que ens cuidem i que cuidem als que ens envolten. I també tinc clar que contra la incertesa i la desinformació encara no s’ha trobat la vacuna i no sé si es trobarà. Salut!