Les Franqueses, un municipi feminista?

Juny del 2020; rebem una carta certificada. El Ple acorda que “LF és declarat municipi feminista”, l’adhesió a la Carta Europea per a la Igualtat a la Vida Local i al Decàleg de ciutats feministes.

Vam celebrar-ho, veuríem polítiques actives promogudes per l’equip de govern en defensa de la igualtat efectiva al poble i això suposaria que aquest es reafirmava en la lluita compartida d’entitats i teixit ciutadà.

Però d’aleshores ençà valorem tristament que aquesta declaració ha sigut paper mullat; no hem observat cap política concreta en aquesta direcció. És més, com a entitat que porta a terme un treball inqüestionable i amb un impacte social significatiu ens trobem cada cop amb més pals a les rodes, que fins i tot invisibilitzen les nostres accions i que ens porten a un cansament i frustració extrems.

Des de Mirall no veiem “malament” una declaració simbòlica que reforci la voluntat del municipi, però passa el temps i ens fa pensar que únicament era un gest de “postureig”. Ens agradaria que no es fomentessin les declaracions d’intencions com a praxi política i que es treballés amb mesures concretes perquè el nostre missatge arribi a cada escola i racó del municipi.

Laura Martínez Amores, activista feminista i integrant de l’associació Mirall. Feminisme d’Acció Social.