Urgeix un carril bici urbà

A la zona urbana de les Franqueses es fan diàriament molts trajectes curts amb cotxe. Aquests vehicles, a determinades hores, col·lapsen la rotonda i el pas sota la via, i fan augmentar la contaminació atmosfèrica i acústica. A més, arran de la COVID, la por al contagi en el transport públic ha empès més persones a usar prioritàriament el vehicle privat.

Per això hem proposat a l’Ajuntament —que ha rebutjat la proposta— activar urgentment carrils provisionals per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal (patinets i similars). Hem proposat concretament alguns itineraris possibles des de Llerona fins a Bellavista i Granollers, passant pels principals equipaments municipals. Són itineraris que permeten carrils segregats i que es poden activar a baix cost, si es vol per trams, i fer-los definitius més endavant amb les millores que s’hagin vist necessàries.

En l’actual context d’emergència climàtica, cal canviar urgentment la cultura del cotxe per un model de mobilitat sostenible, i cal sobretot a les àrees urbanes, perquè és on hi ha més mobilitat i perquè la qualitat de l’aire i la reducció del soroll són aspectes fonamentals en el benestar de les persones, com ho hem pogut comprovar durant el confinament.

Maria Forns

Regidora de Sal – CUP