La vergonya també d’aquí

Amb el judici (fiança estratosfèrica inclosa) a en Josep Maria Jové i en Lluís Salvadó, continua la repressió judicial i política a l’independentisme.

El mateix Congrés, que fa poc ha rebutjat repetidament d’investigar un cas de corrupció fiscal impressionant de la família intocable, ha acceptat ara retirar la immunitat a la Laura Borràs per  investigar “possibles irregularitats administratives quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes”, un tema que hauria preocupat molt poc en qualsevol altre cas. Tots sabem quines garanties tindran en Josep Maria, en Lluís i la Laura: les mateixes que han tingut tots els empresonats polítics o líders d’associacions civils, o en Valtònic, o el Major Trapero, fins als prop de mil encausats per suposada complicitat amb l’independentisme (això és delicte?). D’això en diuen democràcia? Segons denuncien organismes internacionals, es tracta de l’estat que té més artistes empresonats del món.

La vergonya és tan gran, que no se n’escapen ni els que, encara que sigui indirectament, donen suport a aquests procediments tan, per dir-ho suaument, poc democràtics.

Enric Serra

ANC les Franqueses