Reprendre l’activitat; lluitar contra la pandèmia

Els protagonistes de diverses activitats del municipi ens expliquen com s’han adaptat a la “nova normalitat”

Després de setmanes de confinament, les Franqueses torna de mica en mica a la normalitat. Gairebé tots els negocis ja han pogut reprendre la seva activitat i els serveis públics també obren les seves instal·lacions als ciutadans. Una represa, això sí, condicionada pel compliment de les mesures de seguretat exigides per l’emergència sanitària. Unes mesures que probablement encara s’allargaran durant mesos. En aquest reportatge, diferents protagonistes del teixit econòmic i social del municipi ens expliquen com encaren aquesta nova etapa. 

Marina Ginestí – Infermera i Regidora de Sanitat i Salut Pública

Quines són les principals mesures que heu hagut de prendre a l’Ajuntament?

Pel que fa al personal municipal hem facilitat el teletreball. Pel que fa al Govern, i des del primer dia, hem fet reunions amb tècnics, policies i polítics per abordar el confinament i la desescalada. Però, la mesura més important que hem aprovat és el pla de xoc que afecta totes les àrees de l’Ajuntament. 

Quines són les perspectives per als propers mesos?

Ara per ara, suposem que la malaltia seguirà estable. A llarg termini no ho sabem; és probable que hi hagi rebrots. Per això és important que la gent es conscienciï i no es relaxi. Hem d’evitar les aglomeracions i l’estiu no ens ajuda. 

I quines precaucions haurem de prendre com a ciutadans? 

Les mateixes que a tot arreu i que també recomano com a sanitària: distància física, mascaretes i rentat de mans. El més important és no abaixar la guàrdia, perquè la relaxació pot portar-nos a un nou confinament. 

A nivell personal, he viscut la malaltia a primera línia a l’hospital. I em fa la sensació que aquells que no han tingut cap persona propera afectada es pensen que ha estat una cosa passatgera o que no ha estat tan greu. Cal prendre-s’ho molt seriosament. 

 

Ana Orozco – Perruquera

Com funciona la perruqueria en aquesta nova etapa? 

Força bé! Al principi teníem la feina acumulada de persones que esperaven que obríssim, però ara ha afluixat. No hi ha festes, ni celebracions familiars i la gent potser no ve arreglar-se tant.

Quines mesures heu hagut de prendre? 

Abans d’obrir vam haver de fer una forta inversió econòmica: vam comprar aparells d’ozó, desinfectants, etc. i moltes empreses es van aprofitar amb els preus. Hem posat tovalloles i capes d’un sol us, hem instal·lat una catifa desinfectant a l’entrada, gel per a les mans, mascaretes… A més, cada cosa que toca una persona és desinfectada i això suposa un temps afegit entre client i client. 

Quines perspectives teniu?

Crec que necessitarem les mesures d’higiene durant força temps. Hi ha gent que encara té una mica de por, però esperem que tornin a agafar l’hàbit de venir a la perruqueria sense cap tipus de temor.

 

Comissió de Festa Major de Corró d’Avall 

Amb la situació que vivim, podeu programar la festa major? 

Sí, no parem de pensar en propostes per continuar amb la festa major. Les reunions s’intensifiquen durant l’estiu i estan sorgint idees molt bones, que s’adeqüen a la nova normalitat però que cal matissar i fer-les reals.  

Quines mesures heu hagut de començar a prendre?

A les nostres reunions sempre respectem la normativa sanitària. I pel que fa als actes de la festa major, haureu d’estar pendents de les xarxes socials, perquè hi haurà sorpreses. 

Quines perspectives teniu per la Festa Major?

Sincerament, molt altes. La comissió està molt unida i estem segurs que aquesta situació ens ajudarà a crear nous actes i a adaptar aquells ja existents. No obstant això, les mesures i les restriccions existents s’han de complir i això tindrà un impacte directe en l’assistència als actes massius de la festa major.

 

Gemma Arisa, Albert Balló i els seus 2 fills- Corró d’Avall

Com viviu la nova normalitat? 

Tot ha estat molt estrany, estressant i a la vegada “divertit”. Hem hagut d’aprendre a conviure plegats 24 hores; una gran experiència i molt enriquidora.

Quines mesures heu hagut de prendre? 

Nosaltres teletreballant, amb els nens a casa; també tota una aventura i a la vegada un “xou” per combinar la vida familiar. I per sortir al carrer, mascareta, gel desinfectant i distància.

Com us plantegeu la nova normalitat a partir del setembre?

Creiem que serà com ara. A la feina, a l’escola i al carrer: mascareta, neteja de  les mans sovint i, si es pot, distància. Al setembre veurem com està la situació, com ens hem d’organitzar, quines mesures hem de prendre… i esperem que tot surti relativament bé.

 

Jordi Rodoreda- Comerciant

Com viviu la nova normalitat al supermercat?

La vivim amb més control. Es treballa més bé i sense aglomeracions. En els dies del confinament hi havia persones que ens feien les comandes via WhatsApp. Ara alguns ho segueixen fent per no haver de fer cues. En la nova normalitat es compra menys i amb més seny.

Quines mesures heu hagut de prendre?

Les bàsiques: dur mascareta i mirar que la gent mantingui distància. Nosaltres, al supermercat, mantenim la higiene de les superfícies, ens netegem sovint les mans, portem mascareta…. La gent està molt conscienciada. 

Quines perspectives teniu?

Tot va tornant a ser com abans. La gent volta més i fa les compres on les feia abans del confinament. Alguns ens valoren per ser un comerç de proximitat i de barri, però també tenim nous clients que s’han quedat amb nosaltres després d’haver-nos descobert en aquests mesos de confinament.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *