JxCAT i PSC presenten el seu programa de govern  

Quatre mesos després que Francesc Colomé fos investit alcalde amb els vots de JxCat i del PSC, ambdues formacions han signat un acord de legislatura en el qual exposen quines seran les principals línies estratègiques del govern municipal al llarg dels propers quatre anys. De l’acord, que es concreta en 26 punts, en destaquen qüestions com l’obertura del nou pla general d’ordenació urbana que preveurà la connexió de Bellavista amb Corró d’Avall, o la finalització dels plans parcials del sector R i del sector N. També preveu la construcció de diverses infraestructures com una nova comissaria per a la policia local, una residència d’avis i centre de dia a Bellavista o un pavelló a la zona del sector R. 

En l’àmbit de les polítiques socials, els partits integrants de l’equip de govern es comprometen a impulsar plans d’ocupació adreçats preferentment a joves i majors de 50 anys, a “estudiar i implementar”  la gratuïtat del material escolar de P3 a 6è, i a què els majors de 65 anys tinguin accés gratuït al transport municipal TRANSGRAN. 

Des del punt de vista del posicionament polític, el pacte presenta poques mesures. Destaca l’oposició al Quart Cinturó “al seu pas per a les Franqueses” o el compromís de “requerir els habitatges buits en propietat de les entitats bancàries per tal que els posin a lloguer social”. En canvi crida l’atenció la manca de cap posicionament respecte a la situació política catalana. 

El líders de les dues formacions, Francesc Colomé (JxCAT) i Juan Antonio Corchado (PSC) han destacat que es tracta d’un acord en clau local. Un acord que s’ha signat mesos després que els dos partits es distribuïssin les regidories i els àmbits de govern.