Parc del Falgar i la Verneda 

La inauguració del Parc del Falgar en aquest 2019 ha constituït per a les Franqueses i per als nostres pobles veïns un gran esdeveniment. Per fi tenim un gran parc per a tots els públics i per a totes les edats. Esportistes, senderistes, lloc màgic per als ocells i petits animals autòctons. Tothom reclama el seu espai en aquest gran espai. La nostra administració ens ha donat un gran equipament, i ara toca entre tots saber respectar i gestionar un parc d’aquestes característiques, pensat d’una banda com una escola de natura on les plantes, l’aigua i els ocells conviuen en gran harmonia i ens ensenyen als humans a imitar el seu comportament pel que fa a la convivència. En tot el parc s’han posat cartells que regulen les activitats i indicacions del que no s’ha de fer. Però la millor norma i els millors consells són els que marquen el nostre sentit comú. I com que en aquest espai em limiten les paraules, tan sols em queda dedicar-les avui als propietaris de gossos que es queixen pel fet que les seves mascotes hagin d’anar lligades al parc o no es puguin banyar al llac. Tenim un municipi amb 30 km², el 80% dels quals són rurals i boscos sense un sol rètol de prohibit portar els gossos lligats.  Perdoneu i gràcies! 

  José Mª Luján