Un municipi amb múltiples realitats electorals

Les eleccions municipals d’ahir ens van deixar un resultat electoral força dispers en funció del poble en el qual ens centrem. A Corró d’Avall, i especialment a Llerona, Corró d’Amunt i Marata, la  victòria de Junts per Catalunya ha estat clara  i en el pitjor dels casos obté més d’un 18 % d’avantatge sobre els seus immediats perseguidors. La situació, en canvi, s’inverteix a Bellavista amb un resultat rotund del PSC amb 44,2 % dels suports molt per davant de Junts per Catalunya amb el 17,8 % dels sufragis.

Imagina Esquerra en Comú ha estat la força amb uns resultats més homogenis a tot el territori, però només es situa segona a Corró d’Amunt i a Llerona, on ha superat el 20 % per ben poc. A destacar que la CUP s’ha situat com a segona força política a Marata.

També podem mirar les dades des d’una altra òptica. en el següent gràfic veureu de quins pobles han obtingut els seus vots majoritàriament els diferents partits. Junts per Catalunya té un importantíssim feu de vots a Corró d’Avall mentre que fluixeja a Bellavista. El PSC pel contrari es nodreix fonamentalment de votants de Bellavista i obté molts pocs vots a Llerona, Marata i Corró d’Amunt. Tot el contrari del que li passa a la CUP. Apunteu-vos aquestes dades. en funció dels pactes de Govern poden ajudar a entendre les polítiques municipals dels propers anys.

(Seguirem informant)