Editorial. El ritme dels vots

Quan pensàvem que ens esperaven uns temps de més tranquil·litat política i crèiem que el ritme frenètic d’anar a les urnes (ja fos en eleccions ordinàries, referèndums o consultes diverses) anava a la baixa, ens ve a sobre aquesta primavera… Una primavera que ha arribat carregada d’urnes: generals, europees i municipals.

D’entre totes aquestes tries, la que sens dubte ens toca més de prop i a la vegada agafa un caire més personal, és la de les eleccions municipals. Qui més qui menys tothom coneix algun dels integrants de les diferents candidatures, els ha tingut a tocar o els ha vist passejant pel carrer. I és que en definitiva la majoria viuen al nostre municipi.

Per això, malgrat que les sigles dels partits polítics tenen molta importància a l’hora de triar els nostres representants a l’Ajuntament, és igualment cert que l’experiència directa amb els candidats determina en molts casos quin serà el sentit del nostre vot. És probable que això passi també a les Franqueses, fins al punt que el resultat de les properes eleccions municipals tingui potser poc a veure amb el de la resta de comtesses electorals. Farien bé els partits de tenir-ho present i de no fiar els seus resultats únicament a la força d’unes determinades sigles o dels seus líders nacionals. Els electors -o com a mínim molts d’ells- sabem valorar quan els polítics s’acosten i es barregen amb la ciutadania, i les eleccions municipals és la millor ocasió per fer-ho.

Enguany vuit candidatures es presenten a les eleccions municipals. En aquest Garbuix trobareu, com ve essent habitual, una entrevista amb cadascun dels candidats i candidates a l’alcaldia. Tant de bo us ajudi a fer una bona tria perquè d’entre ells i elles en sortirà la persona que liderarà el municipi al llarg dels propers anys.